NEWSRezultateSKI

Suru Challenge Ski 2021

Aproape 20 de membri Vertical Sport s-au reunit, în weekend, la cabana Suru din munţii Făgăraş, pentru aniversarea a cinci ani de la prima ediţie a Suru Challenge care a devenit, de-a lungul timpului, un mini-festival al schiului de primăvară.

Vineri seara, „verticalii” au pus la cale o petrecere aniversară, au stabilit datele competiţiei amicale de a doua zi, în timp ce au fost răsfăţaţi cu plăcinta cu urdă şi tortul pregătite atent de câteva fete, talentate nu numai la schi. Nu mai puţin de 19 entuziaşti ai muntelui au plecat, a doua zi, chiar la jumătatea lunii mai, către Vârful Suru, dintre care 17 pe schiuri.

Regula stabilită cu o seară înainte a fost simplă: câştigătorii vor fi cei care vor aduna mai mulţi metri verticali de coborâre. Evident, în condiţiile date, urcarea se face tot prin forţe proprii, în prima parte cu schiurile în spate, apoi pe pieile de focă, către culmi.

Traseele vizate au fost coboarârea din Vf. Suru în Valea Găvanu, coborârea din Vf. Moaşa în valea Găvanu şi culoarul central al versantului nordic al Vf. Suru.

Cei mai ambiţioşi şi experimentaţi din grup – Anna, Mara, Walter şi Vlad – conduşi de Adi Vălean, au coborât cu succes vâlcelul, botezat cu această ocazie, „Vertical Magic Line”.
Cu o diferenţă de nivel de circa 700 metri, acesta are o înclinaţie constantă între 35 şi 40 de grade, iar inclinatia maxima 45, lăţimea în punctul cel mai îngust fiind de 5-6 metri.

Diferenta de nivel medie schiata a fost 1500m/persoana, cei mai mulţi metri la vale i-au strâns Mara Voicu (~2000 m) şi Adi Vălean (~2150 m), ambii coborând toate cele trei trasee.

La sfasitul turei o parte din echipa a coborat pe valcel până aproape înapoi la cabana Suru.
Le mulţumim din suflet gazdelor – Ioana şi domnul Popa, autoarei tortului şi prăjiturilor – Anna, precum şi tuturor membrilor Vertical Sport prezenţi, care nu s-au speriat de prognoza ploioasă şi au reuşit o zi magică de schi în „staţiunea Suru”.

Acţiunile clubului vor continua în viitor, primul eveniment fiind concursul Vertical Km Bâlea, pe 5-6 iunie, dar şi prin organizarea de ture, tabere de căţărat şi ski-camp-uri, susţinerea sportivilor cu potenţial pentru performanţă sau acţiuni de curăţare şi remarcare a traseelor.